Copyright © Om Naturae
Design by Dzignine
5 gru 2014

Sernik cynamonowo-bananowy / Cinnamon banana cheesecake


Święta za pasem, zaczęło się słuchać świątecznych piosenek i skakać po krawężnikach ze szczęścia na widok pięknie przystrojonej świątecznej Rygi, i zachciało się czegoś świętami smakującego. Padło na sernik z przyprawami korzennymi.

Wegański, surowy, przepyszny :)



Składniki:

Spód
  • 1 szklanka daktyli
  • 1 szklanka migdałów

Masa
  • 2 szklanki nerkowców
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 3-4 łyżki syropu klonowego

Polewa
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego

Sposób przygotowania:

Składniki na spód zmiksuj w robocie kuchennym i wyłóż na uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (u mnie średnica 24 cm). Odłóż.

Składniki na masę zblenduj do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Jeśli Twój blender nie ma wysokiej mocy, namocz uprzednio nerkowce w wodzie na ok. 5 godzin. Masę wyłóż na spód ciasta, tortownicę włóż do zamrażalnika na ok. 2 godziny.

Składniki na polewę wymieszaj w miseczce. Jeśli konieczne, dodaj więcej syropu.

Przed podaniem wyjmij sernik z zamrażalnika i zostaw w temperaturze pokojowej na 5-10 minut, dla łatwiejszego krojenia. Podawaj z przygotowaną polewą.

Ciasto przetrzymuj w zamrażalniku (moim zdaniem następnego dnia po przygotowaniu smakuje lepiej)

________________________


Christmas is coming, I already started listening to Christmas songs and jumping over curbs with happines because of a beautifully adorned Riga, and I wanted to something tasting like a Christmas. So that's why I made the cheesecake with cinnamon.

Vegan, raw, delicious :)


Ingredients:

Crust
  • 1 cup dates
  • 1 1/2 cup almonds

Cheesecake
  • 2 cups cashews
  • 1 ripped banana
  • 1 tablespoon cinnamon
  • 1 teaspoon ginger
  • 1/4 teaspoon nutmeg
  • 3-4 tablespoons maple syrup

Topping
  • 3 tablespoons cocoa
  • 3 tablespoons of coconut oil
  • 1 tablespoon maple syrup

Directions:

Process ingredients for the crust in a food processor and lay off on the previously lined cake tin with baking paper (I used 24 cm diameter). Set aside.

Blend ingredients for the cheesecake until smooth, homogeneous mass. If your blender isn't a high-power one, pre-soak cashews in water for approx. 5 hours. Lay off on the bottom of the cake, and put into the freezer for approx. 2 hours.

 Mix ingredients for the topping in a bowl. If necessary, add more syrup.

Before serving, remove the cheesecake from the freezer and leave at room temperature for 5-10 minutes for easier slicing. Serve with prepared topping.

Keep cake in the freezer (in my opinion cake is better next day after preparation)


Korzenne przysmaki

1 komentarze: