Copyright © Om Naturae
Design by Dzignine
7 gru 2014

Surowa zupa brokułowo-cukiniowa / Raw broccoli zuccini soup


Po tym, jak zasmakowałam zupy z awokado, przekonałam się do surowych zup kompletnie. Ta z awokado na stałe zagościła w moim jadłospisie, poza tym postanowiłam poeksperymentować również z innymi roślinami. To wynik moich dzisiejszych eksperymentów :)


Składniki (3 porcje):

  • 1 brokuł
  • 1/2 średniej cukinii
  • garść nerkowców, moczonych w wodzie przez co najmniej 4 godziny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • ok. 1 szklanka wody (w zależności jak gęstą zupę chcesz otrzymać)

Sposób przygotowania:

Oddziel kwiaty brokuła od łodygi. Użyj tylko kwiatów. Umieść wszystkie składniki w blenderze prócz wody i zmiksuj. Dolewaj wodę aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Podawaj z wybranymi nasionami, orzechami i/lub kiełkami.


____________________________



After I tasted the avocado soup, I got to raw soups completely. This avocado soup permanently established its presence in my diet, moreover I decided to experiment with other plants. It's the result of my todays experiments :)


Ingredients (3 servings):
  • 1 broccoli
  • 1/2 medium zucchini
  • handful of cashews, soaked in water for at least 4 hours
  • 1 teaspoon lemon juice
  • 1-2 cloves of garlic
  • salt and pepper to taste
  • approx. 1 cup water (depending on how thick soup you want)

Directions:

Separate the broccoli flowers from stems. Use only flowers. Place all ingredients except the water in blender and blend. Add water, until the desired consistency.

Serve with selected seeds, nuts or/and sprouts.


2 komentarze: