Copyright © Om Naturae
Design by Dzignine
26 sie 2015

Malinowo-kokosowa Przyjemność / Raspberry Coconut Pleasure



Lato dobiega końca, a my się upajamy jego ostatnimi promieniami w naszym ogrodzie na wsi. 
Wokół domu rosną krzaczki pełne soczystych malin, które natchnęły mnie do stworzenia tego przepisu.

Kąski mają niezwykły smak, w którym żaden ze składników wyraźnie nie dominuje, a dzięki ich konsystencji wręcz rozpływają się w ustach.

Większość składników znajdziecie w sklepie internetowym:
OwocowyRaj.eu


Składniki: 

Na polewę:


Nerkowce zblenduj z daktylami i olejem kokosowym. Dodaj 4 łyżki wiórków kokosowych i maliny. Blenduj do uzyskania jednolitej masy. 
Na koniec dodaj pozostałe 3 łyżki wiórków kokosowych i wmieszaj je w masę za pomocą łyżki. 
Wstaw masę do lodówki na 1-2 godziny.

Składniki na polewę zblenduj, przelej do małej miseczki i wstaw do lodówki na kilka minut aby lekko zgęstniała.

Po schłodzeniu się masy oraz polewy, formuj kulki z masy malinowej za pomocą dłoni i układaj na talerzyku. Polej czekoladą i udekoruj wiórkami kokosowymi.

Przechowuj w lodówce.

_____________________



Summer comes to its end, and we still relax in its last sunbeams in our countryside.
We have bushes full of raspberries around the house, which inspired me to create this recipe.

Bites are unusual taste, in which none of the ingredients clearly does not dominate, and thanks to their consistency almost melt in your mouth.


Ingredients:
  • 170g fresh raspberries
  • 1 cup cashews
  • 3 dried dates
  • 6 tablespoons desiccated coconut
  • 2 tablespoons coconut oil

For topping:
  • 3 tablespoons cocoa
  • 3 tablespoons of coconut oil
  • 1 tablespoon of date syrup

  • desiccated coconut for sprinkling

Blend cashews with dates and coconut oil. Add 4 tablespoons coconut and raspberries. Blend until smooth.
At the end add the remaining 3 tablespoons coconut and stir them in using a spoon.
Put in the fridge for 1-2 hours.

Blend ingredients for the topping, pour into a small bowl and refrigerate for a few minutes to lightly thickened.

After cooling, form balls of raspberry pulp using your hand and place them on a plate. Pour over the chocolate and garnish with coconut.

Store in the fridge.


Coco Dreams

2 komentarze: