Copyright © Om Naturae
Design by Dzignine
16 lis 2014

Wegański surowy budyń czekoladowy / Raw vegan chocolate pudding


Ten budyń jest zdecydowanie lżejszy i nawet smaczniejszy niż tradycyjny. A już na pewno mniej czasochłonny!


Składniki (1-2 porcje):
  • 1 duże awokado lub 2 małe
  • 3 łyżki kakao
  • 3-4 łyżki syropu z agawy lub klonowego

Sposób przygotowania:

Awokado obierz i wyjmij pestkę. Wszystkie składniki zmiksuj za pomocą blendera na gładką masę. Jeśli konsystencja jest dla Ciebie zbyt gęsta, dodaj troszkę wody.



Alternatywna, bogatsza w minerały wersja budyniu:




____________________


This pudding is definitely lighter and even tastier than traditional one. And certainly less time-consuming!


Ingredients (1-2 servings):
  • 1 big or 2 small avocado
  • 3 tablespoons cocoa powder
  • 3-4 tablespoons maple or agave syrup

Directions:

Peel and pit avocado. Blend all the ingredients until smooth. If the consistency is too thick for you, add a little water.




An alternative, richer in minerals version of the pudding:


0 komentarze:

Prześlij komentarz